بلاگ

ترس ذهنی (چگونه ترس خود را کنترل کنیم)

ترس ذهنی (چگونه ترس خود را کنترل کنیم)

همه ی ما تجربه ای جدید داشته ایم که کاری را میخواهیم انجام دهیم احساس ترس و نگرانی به سراغ ما می آید گاهی ممکن است که ما با وجود ترسهایی که وجود دارد باز هم آن کار را انجام دهیم چون بقای ما به آن بستگی دارد .  اما در بیشتر مواقع کارهایی را باید انجام دهیم که برای رشد و توسعه عملکرد ما لازم است اما آنها را انجام نمی دهیم چون تمام وجود ما پر از ترس و ابهام میشود نمیدانیم چه اتفاقاتی در انتظار ما است شاید این نقطه ای که هستیم را از دست بدهیم شاید زندگی ما بدتر شود بجای اینکه بهتر شود ذهن ما پر از حرف های ترسناک میشود

در این مقاله ما به صورت بسیار ساده و قابل درک به سمت ترس میرویم آن را تعریف میکنیم و اهمیت آن را شرح میدهیم و در انتها یکی از راه حلها که بسیار در شجاعت ما تاثیر دارد را خواهیم گفت ( تا انتها با ما همراه باشید و نظر خود را برای ما بنویسید تا بهتر بتوانیم خدمات خود را به شما ارائه کنیم )

 

ترس چیست ؟

ترس یک مکانیسم طبیعی برای نجات جان موجودات زنده است ، هر جاندار در روی کره ی زمین از این مکانیسم طبیعی برخوردار است از پرندگان گرفته تا بزرگ ترین حیوانات مانند فیلها و جانداران دیگر همه برای نجات جان خود از این مکانیسم بهره مند هستند انسان هم از این توانایی مستثنا نیست.

 

قبل از تکامل انسان

در زمان های اولیه زمانی که گونه انسان خردمند(homo sapiens) زندگی میکرد ترس به آن ها کمک میکرد تا از خطر مطلع شوند ، عکس العمل به موقع داشته باشند تا بتوانند جان خود را نجات دهند اما امروزه ترس عملکرد خودش را به گونه ای از دست داده است و به جای اینکه جان ما را نجات دهد گونه انسان را به خطر می اندازد.

 

ترس چطور کار میکند؟

زمانی که مغز به بدن سیگنال ترس را انتقال میدهد، بدن واکنش های ناخودآگاه انجام میدهد که تا زمانی برسی و تحقیق نشده بود قابل درک و فهم نبود.

 

برخی از واکنش های بدن در زمان ترس:

بالا رفتن ضربان قلب:

به صورت پیش فرض انسان مانند سایر جانداران دو رفتار کلی را انجام میدهد

  1. در صورت توانایی برای حمله میجنگد
  2. در صورت عدم توانایی برای دفاع از خود فرار میکند

ضربان قلب بالا میرود تا خون رسانی به صورت کامل به اندام های بدن انجام شود برای اینکه یا بتواند بجنگد و یا بتواند با سرعت فرار کند.

 

عرق کردن:

بدن به واسطه بالا رفتن ضربان قلب سوخت و ساز بالایی را تجربه میکند که این پدیده  باعث افزایش حرارت بدن میشود عرق کردن به بدن کمک میکند که دمای بدن بیش از حد و اندازه بالا نرود و در سطح نرمال که میتواند بیشترین بازدهی را داشته باشد نگه دارد.

 

بزرگ شدن مردمک چشم:

مردمک چشم گشاد میشود برای اینکه بتواند مسافت زیاد را بهتر ببیند و اگر خطر جدی آن را تهدید میکند از آن مطلع شود یا در زمان فرار موانعی که سر راه دارد را بهتر ببیند.

 

توقف سیستم گوارش:

سیستم گوارش متوقف میشود تا بدن انرژی خود را بتواند حفظ کند برای کاری با اهمیت بیشتر .در مواقعی که سطح هیجانات منفی مانند ترس و استرس بالا باشد باعث میشود که سیستم گوارش معده را تخلیه کند.

 

کوچک شدن مثانه:

برای افزایش عمل کرد مثانه مقداری از اوره بدن که دارای املاح و مواد معدنی است را به بدن باز میگرداند برای حفظ انرژی و اضافه آن را تخلیه میکند به همین خاطر زمانی که شما استرس و یا ترس دارید به دفعات بیشتری احساس میکنید نیاز دارید به نزدیک ترین دست شویی مراجعه کنید.

 

خمیدگی شانه و بدن:

انسان برای اینکه بتواند فرار کند و یا بنجنگد به سمت جلو خم میشود تا چابک تر و سریع تر بتواند عمل کند و از دست های خود به خوبی استفاده کند

این واکنش های بدنی در زمان های گذشته به نفع حیات انسان عمل میکردند اما امروزه باعث میشوند در یک جلسه و یا یک سخنرانی ما نتوانیم عمل کرد خوبی داشته باشیم حتی ساده ترین کار مانند خاستگاری رفتن یا حتی زمانی که میخواهید برای مصاحبه شغلی به یک شرکت بروید حتی سر جلسه امتحان کنکور یا پایان ترم . این واکنش ها بجای اینکه جان شما را حفظ کند بیشتر باعث خطر در بقای شما برای رشد و درآمد میشود.

 

اهمیت ترس در دنیای مدرن

امروزه ما باید نگاهی متفاوت به ترس داشته باشیم و ترس را به عنوان یک ابزار کمک کنند مشاهده کنیم شاید برای شما سوال پیش بیاد که ترس چه کمکی به ما میتواند بکند …..

به صورت نرمال شما جایی احساس ترس میکنید که برای اولین بار دارید آن کار را  انجام میدهید و یا نمیدانید در انتها چه نتیجه ای در انتظار شما است . در حقیقت این نقطه محلی برای رشد و توسعه شما در مسیر زندگی است اگر جایی شما احساس ترس نکنید چیزی هم برای یادگیری و یا تجربه ندارید پس جایی که میترسید با زاویه دیدی متفاوت نگاه کنید.

 

یکی از راه های پر اهمیت در زمینه درمان ترس های ذهنی

ترس اگر نباشد ما شاید اقدام خاصی را انجام ندهیم اگر ترس زیاد باشد ما از شدت ترس و نگرانی باز هم اقدامی انجام نمی دهیم به احتمال زیاد و یا اگر کاری را هم انجام دهیم نتیجه ی خوبی نخواهیم گرفت در نتیجه باید بتوانیم شدت هیجانات خود را در سطحی مطلوب و پایدار نگهداری کنیم اما چطور میشود این کار را انجام داد؟

 

پذیرش و همراهی خود:

پژوهش های بسیاری نشان داده است که ما نمیتوانیم ترس را از بین ببریم اما میتوانیم زندگی با یک دوست خوب که قصد دارد ما را به سمت رشد و سعادت هدایت کند تجربه کنیم.

پذیرش اینکه ما میترسیم و با توجه به ترس های خود باید اقدام درست و موثر را انجام دهیم یک عمل کرد بسیار مفید خواهد بود برای اینکه ما بتوانیم سطح ترس خود را نرمال نگه داریم استفاده از رفتار حمایتی خودمان نسبت به خودمان است.

 

تمرین:

در زمان ترس یک نفس عمیق بکشید چشم های خود را ببندید و دست خود را بر روی قلب خود قرار دهید و سعی کنید با استفاده از کلام خود یا به صورت بیان بلند( به قدری که فقط خود بشنوید ) و یا به صورت بیان ذهنی به خود بگویید:

“من میدونم که ترسیدی ، این کار کاریه که خیلی بهش اهمیت میدی ، اما ما میتونیم با هم از پس این کار بر بیایم و نتیجه ای که حق ماست را دریافت کنیم. من از پسش برمیام”

این جمله یک نمونه از نوع بیان شما با خودتان میتواند باشد ، نمونه ها انحصاری خودتان را خلق کنید و آن هارا در زندگی خود استفاده کنید سعی کنید از خودتان حمایت کنید و سطح هیجانات خود را نرمال و کمی بالا تر از سطح نرمال نگه دارید .

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید