بلاگ

شبکه سازی چیست ؟

شبکه سازی چیست؟ 7 راه کار برای ایجاد شبکه ای ارزشمند

شبکه سازی به ما کمک میکند پول بیشتر در بیاوریم ! کار خوب پیدا کنیم ! در زمان حال بدی غرق نشویم ! بهتر و بیشتر تفریح کنیم ! احساس ارزشمندی و قدرت داشته باشیم ! و…..

 

شبکه سازی چیست؟

زمانی که حرف از شبکه سازی به میان می آید شاید به این فکر کنیم که کاری بسیار سخت و دشوار باشد شاید هم خیلی از ما ها تجربه ی این را داشته باشیم که در شرکت های هرمی فعالیت کرده ایم و به ما در باره شبکه سازی اطلاعاتی به شیوه نادرست داده باشند، حتی ممکن است چیزهایی شنیده باشیم . اما تعریف شبکه سازی به زبان ساده این است که:

ایجاد راه های ارتباطی با سایر افرادی که منافع دو طرفه ایجاد میکنند و یک مسیر ماندگار را میسازند . یعنی من برای شما مفید باشم و شما هم برای من مفید باشید هر از گاهی هم من برای حفظ ارتباط با شما در معرض دید شما قرار بگیرم تا مرا فراموش نکنید این یعنی شبکه سازی!

 

حالا شبکه سازی چه اهمیتی دارد ؟ نمیشه شبکه سازی نکنیم ؟

قطعا در مسیر زندگی برای ما شکاف هایی ایجاد شده است مثلا بعد از تمام شدن تحصیلات دنبال این هستیم تا جایی مشغول به فعالیت شویم . در کسب و کارمان شکافی ایجاد شده است که فروش ما کاهش پیدا کرده و نیاز به اطلاعاتی داریم تا بتوانیم شرایط را بهبود بدهیم . در محل کارمان با رئیس یا کارمند خود به مشکل خورده ایم و به کسی نیاز داریم تا کمک حالمان شود  . میخواهیم به طبیعت گردی برویم اما همراهی نداریم . حالمان خوب نیست و نیاز به هم صحبت داریم اما شخص قابل اعتماد پیدا نمیشود . اتفاق تلخی برای ما رخ داده است که نیاز به یک هم دردی داریم اما…

تمام این شکاف ها با داشتن یک شبکه ارتباطی ارزشمند به راحتی قابل پر کردن است نسبت به زمانی که تنها هستیم و یا دایره ارتباطی ما کوچک است که نمیتوانیم شخص مناسبی را جویا شویم .

 

چیکار کنیم که شبکه ارتباطی خوبی را برای خودمان بسازیم؟

 

در حال حاضر در چه وضعیتی هستیم؟

اولین گام این است که ما تصویر واضح ای از خودمان داشته باشیم و برسی کنیم در حال حاضر وضعیت ارتباطات ما به چه شکل است کمتر از پنج نفر را میشناسم بیشتر از ده نفر را میشناسم یا اینکه نه تعداد زیادی را میشناسم ؟ سپس سراغ کیفیت این افراد بروید آیا مجموع این شبکه یک شبکه ارزشمند را میسازد یا نه میانگین این شبکه بی اثر است و این شما هستید که احساس میکنید بالاترین نقطه قرار دارید!

 

شبکه ارتباطی خود را به درستی مشخص کنید:

گاهی وقت ها ما برای اینکه یک دایره ارتباطی قدرتمند و با ارزش داشته باشیم به سراغ افرادی میرویم که فاصله ی زیادی با ما دارند مثلا دوست داریم با رئیس یک کارخانه ارتباط برقرار کنیم یا صاحب یک کسب و کار موفق حال خودمان کجای قضیه هستیم ؟!… تازه دانشگاه را تمام کرده ایم و هیچ رزومه ای نداریم یا اگر داریم رزومه ای جذاب برای یک صاحب کسب و کار نیست . برای شروع شبکه ای را انتخاب کنید که فاصله ی زیادی با آن ندارید.

 

بر روی رشد و توسعه مهارتها و عملکرد خود کار کنید:

همه ی ما انسان های ارزشمندی هستیم و در زمان خود دایره ارتباطی خوبی هم داریم اما برای اینکه بتوانیم دایره ارتباطی خود را بزرگ تر و قوی تر کنیم نیاز داریم تا خودمان هم قوی تر و بزرگ تر شویم و در یک سطح بالاتر به بازی ادامه دهیم یک فوتبالیست را در نظر بگیرید که در لیگ دست پایین بازی میکند و میخواهد به لیگ دست بالا تر برود اما بر روی مهارت های خود کار نکند بی شک احتمال ورود به لیگ دسته بالا بسیار پایین است اگر هم راه پیدا کند به زودی سقوط میکند.

 

خودجوش داوطلب شوید و خود را معرفی کنید:

در یک موقعیتی قرار میگیرید که فرصتی ایجاد میشود تا خود را به دیگران معرفی کنید و شبکه ارتباطی خود را بسازید اگر شما پیش قدم نشوید آدم ها این قد درگیر هستند که شاید شما را نبینند پس پیش رو باشید اینکه قصد شبکه سازی دارید شاید هدف شما باشد و نه دیگران . در بعضی از کارها داوطلب شوید تا بیشتر دیده شوید.

 

نشان دهید فرد مورد نظر برای شما اهمیت دارد!

همه ی ما انسان ها دوست داریم دیده شویم و از ما قدردانی شود، چرا ما این کارا از کسی که میخواهیم با آن ارتباط برقرار کنیم انجام ندهیم و قدر دان کارها و فعالیت های او نباشیم . نشان دهیم که او را دنبال میکنیم و توجه خاصی برای او قائل هستیم.

 

به فکر سو استفاده نباشید در غیر این صورت بازنده خواهید بود !

بیشتر مواقع زمانی که به اطراف خود نگاه میکنیم انسان ها را میبینیم که اول به این فکر میکنند که چطور میتوانند مشکل خودشان را حل کنند و اصلا به اینکه چه کاری برای دیگران میتوانند انجام دهند فکر هم نمیکنند این باعث میشود ارتباطات شما نابود شود . زمانی که کسی کاری برای شما انجام میدهد پیش نهاد میکنم که نشان دهید شما هم آماده جبران آن کار هستید حتی اگر در آن لحظه نیازی نباشد.

 

دانه ای که کاشته اید را نگهداری کنید در غیر این صورت رشد نمیکند!

همه ی ما در موقعیت های بسیار زیاد قرار گرفته ایم که باعث شده است معرفی شویم و دانه ای کاشته شود اما به این فکر نکردیم چطور از این دانه ای که کاشتیم نگهداری کنیم ارتباط هایی شکل گرفته است که همان بار اول رها شده اند و آرام ما هم فراموش کرده ایم چنین شخصی وجود داشته است . از ارتباطات خود نگهداری کنید در غیر این صورت امکان دارد با شخص دیگری جایگزین شود و شما هم از یاد بروید.

 

کلام آخر

ارتباطات خود را جدی بگیرید برای آن ها ارزش قائل شوید حتی اگر دیگران این کار را انجام نمیدهند نهایتا اگر کسی ارزشمندی شما را دست کم گرفت رفتار شما با آن شخص تغییر میکند . اما شما اصالت خود و کیفیت خود را حفظ کنید . این باعث میشود آرام افرادی به شما نزدیک شوند که مانند شما به روابط خود ارزش میدهند و به دنبال سو استفاده نیستند .

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید